| jeremiah. | |
|
|
Autor | Wiadomość |
---|
jeremiah kłazimodo.
Liczba postów : 168 Skąd : Paryż Związany/a z : Z nikim. Twarz : Lucien Thomkins Wiek postaci: : 23 Registration date : 12/10/2008
| Temat: jeremiah. Sob 18 Paź - 22:55 | |
| Mieszkanie nie bylo aż takie skromne, jakby się wydawało, bo to kupowali rodzice. On, za marne pięć ojro, które miał w kieszeni, kiedy go zlapali, mógłby ewentualnie zapłacić żulom pod mostem. Tymczasem jednak zdjął swoją znoszoną kurtkę, prowadząc Abigail do salonu. - Więc whisky? - zapytał, zamykając okno, zrobiło się strasznie mroźno, musiał aż wlączyć centralne! | |
|
| |
abigail beczka.
Liczba postów : 486 Skąd : lądą Twarz : .holland Wiek postaci: : 18 Registration date : 20/09/2008
| Temat: Re: jeremiah. Sob 18 Paź - 23:00 | |
| abigail rozejrzała się po mieszkaniu, a przynajmniej ogarnęła je wzrokiem z perspektywy przedpokoju, nie rozumiejąc już kompletnie nic. jak człowiek posiadający takie mieszkanie może nosić kurtkę, która pamiętała ptaki dodo i mamuty? przygryzła wargę i zsunęła z ramion swój kraciasty płaszczyk bynajmniej nie burberry, taka zmyłka ahihi. schyliła się teraz, żeby zdjąć z niewielkich stóp botki na sporym obcasie. zaczynały boleć ją stopy, które teraz kolejno wymasowała i ruszyła do salonu, gdzie uprzednio zniknął jeremiaszny. -hm, tak. cokolwiek co mnie w jakiś sposób rozgrzeje - spojrzała na niego, uśmiechając się krejzolsko w związku ze swoją dwuznaczną wypowiedzią. przynajmniej według mnie mogłaby być dwuznaczna. | |
|
| |
jeremiah kłazimodo.
Liczba postów : 168 Skąd : Paryż Związany/a z : Z nikim. Twarz : Lucien Thomkins Wiek postaci: : 23 Registration date : 12/10/2008
| Temat: Re: jeremiah. Sob 18 Paź - 23:08 | |
| Jeremiah uśmiechnął się szerzej do dwóch szklaneczek, które zaopatrzył już w Dżaka Danielsa, bo dlaczego miałby oszczędzać, skoro rodzice ciągle wpłacali mu pieniądze na konto? Właśnie. Podrapał się po plecach i postawił szklaneczki na stoliku, siadając w jednym z foteli, takim ulubionym. - To zabrzmiało dwuznacznie - uśmiechnął się szerzej, odchylając nieco w tył, bo właśnie Spontan, wskoczył mu na kolana. Kot. Nie pytaj dlaczego Spontan. | |
|
| |
abigail beczka.
Liczba postów : 486 Skąd : lądą Twarz : .holland Wiek postaci: : 18 Registration date : 20/09/2008
| Temat: Re: jeremiah. Sob 18 Paź - 23:16 | |
| bo sikał po ścianach na totalnym spontanie, hihi i jechał na sterydach. -oboże, ale to wielkie - zagapiła się na kota, wyciągając rękę po szklankę z dżakiem. miała tylko nadzieję, że jeremiah nie pomyśli iż jej komentarz rzucony był odnośnie jego krocza, na którym to ów kot z dumą zasiadł. zaczerwieniła się i zmierzwiła włosy, kołysząc szklanką i wprawiając bursztynowy płyn w falowanie które nie miało nic wspólnego z księżycem. nie pytaj. | |
|
| |
jeremiah kłazimodo.
| Temat: Re: jeremiah. Sob 18 Paź - 23:29 | |
| Jeremiah na szczęście nie załapał, może to i dobrze, bo wtedy uznałby ją za nimfomankę i przeleciał przy pierwszej lepszej okazji? Teraz za to, ze spokojem drapał kota, drugą ręką trzymając szklankę przy ustach. - No cóż, to kot od mojej młodszej siostry, w prezencie. W zasadzie to nie lubię prezentów. Tym bardziej takich, w postaci kota - nigdy nie przepadał za zwierzętami, ale nie miał alergii czy coś. Mimo wszystko wolałby sobie kupić akwarium z rybkami :c. | |
|
| |
abigail beczka.
| Temat: Re: jeremiah. Sob 18 Paź - 23:33 | |
| -nie lubisz prezentów? - zdziwiła się, dając temu wyraz poprzez uniesienie obydwu brwi. upiła drobny, elegancki łyczek whisky i założyła nogę na nogę. albo nie. podkuliła je pod siebie, bo nadal było jej trochę chłodno - ja uwielbiam prezenty. jak można ich nie lubić? to taki miły gest. | |
|
| |
jeremiah kłazimodo.
| Temat: Re: jeremiah. Sob 18 Paź - 23:37 | |
| - Hm, przez całe życie rodzice dawali mi prezenty tylko, jak chcieli żebym poszedł z nimi na jakiś nudny bankiet, żebym zaczął chodzić do szkoły i takie tam....to nie był miły gest, a pewna forma przekupstwa, która niestety zawsze im wychodziła. Na szczęście już z tego wyrosłem - pokiwał dyplomatycznie głową, prawie jak jakiś prezydent, a nie mial nawet ukończonego liceum, o czym oczywiście nikt nie wiedział, bo miał nielegalne papiery ukończenia architektury na Sorbonie. Co z tego, że nie umiał rysować. Wyciągnąl nogi przed siebie, opierając ręce na podłokietnikach. | |
|
| |
abigail beczka.
| Temat: Re: jeremiah. Sob 18 Paź - 23:42 | |
| przyglądała mu się przez pewien czas, analizując wcześniejsze słowa. jeremiah z każdą kolejną chwilą stawał się coraz bardziej tajemniczy, co powoli doprowadzało abigail do obłędu. -intrygujesz mnie - powiedziała w końcu, przysuwając szklankę do ust, zamrugała nieco wolniej niż zazwyczaj, gdzyż ponieważ powoli zaczynała odczuwać skutki pana dżaka płynące w jej żyłach. | |
|
| |
jeremiah kłazimodo.
| Temat: Re: jeremiah. Sob 18 Paź - 23:44 | |
| Słowa Abigail cholernie go zdziwily. Jakkolwiek to może zabrzmieć, miał ochotę lepiej ją poznać i to wcale nie tylko okolice jej krocza. Tymczasem jednak, odstawił pustą już szklankę na stolik, by przenieść się na kanape i nachylić lekko nad osiemnastolatką. - Pod jakim względem? - zapytał w końcu, zauważając kilka, malutkich piegów na jej uroczym nosie, ktorych nie sposób było dostrzec w normalnej odległości. | |
|
| |
abigail beczka.
| Temat: Re: jeremiah. Sob 18 Paź - 23:50 | |
| -każdym - odwróciła się twarzą do niego i była gotowa pocałować jeremiaha w sam środek zachęcających do tego ust, jednak w porę się opanowała, nieznacznie cofając głowę. zachichotała, ale nie jakoś strasznie idiotycznie, bo ten epitet nigdy nie łączy się z czymkolwiek opisującym abigail. | |
|
| |
jeremiah kłazimodo.
| Temat: Re: jeremiah. Sob 18 Paź - 23:53 | |
| Zamyślił się na chwilę. Co by Abigail powiedziała na jego przeszłość? Hm, chyba niespecjalnie by się ucieszyła, ale on miał to w nosie. Chciał być szczery, albo chociaż powoli się tego uczyć. - Więc, może teraz ty powiesz mi coś o sobie? - odsunął się do tyłu, i zgarnął Spontana na kolana, bo tak. Temat Abigail był nieco bezpieczniejszy, w jego mniemaniu. | |
|
| |
abigail beczka.
| Temat: Re: jeremiah. Nie 19 Paź - 0:03 | |
| -oh, w zasadzie nie wiem, albo inaczej, nie mam co - odpowiedziała zgodnie z prawdą, opowiadając po krótce o swojej wybitnie stereotypowej rodzinie, gdzie wszystko ogranicza się do poparcia matki wobec jednej córki oraz ojca względem drugiej, ot filmowo i banalnie. nic nadzwyczajnego. westchnęła, bo paige nadal się do niej nie odezwała, a abi nie miała pojęcia dlaczego. | |
|
| |
jeremiah kłazimodo.
| Temat: Re: jeremiah. Nie 19 Paź - 0:24 | |
| - No tak. Osobiście ciekawszego życia nie prowadziłem, uwierz mi - i wolał tego nie popierać opowieściami z życia wziętymi, bo wiedział, że tak czy inaczej Abigail się przestraszy. Jezu i nie wiem co pisać, Kaśka mnie bardzo rozbawiła. | |
|
| |
abigail beczka.
| Temat: Re: jeremiah. Nie 19 Paź - 0:27 | |
| aha, spoko. w takim razie abby oparła głowę na jego ramieniu, ziewnęła i nieśmiało zapytała czy może zostać, bo zrobiła się nieziemsko senna. | |
|
| |
jeremiah kłazimodo.
| Temat: Re: jeremiah. Nie 19 Paź - 0:35 | |
| Odpowiedział, że jaaaasne i poszli spać, bo on jest głupi. | |
|
| |
jeremiah kłazimodo.
| Temat: Re: jeremiah. Nie 19 Paź - 19:42 | |
| Jeremiah i Abigail przyjechali i chyba nawet w miarę możliwości szybko, chociaż na małym periferiku był jakiś wypadek. Rysiek de taksidrajwer jednak się postaral i teraz mogli stać w zupełnie ciepłym przedpokoju Jeremiaha, z tłustym Spontanem pod nogami. Zanim chłopak zdążył cokolwiek powiedzieć odezwala się jego komórka, w kieszeni spodni więc przeprosił Abigail na chwilę i ruszył do sypialni. - Taaak? - odebrał, ale chyba trochę bał się usłyszeć glosu swojego zleceniodawcy sprzed kilku lat - ah, to ty mamo. Miło cię słyszeć. Ja? Nie, nie jestem zachrypnięty, wszystko jest w porządku. Tak, u Spontana też. | |
|
| |
abigail beczka.
| Temat: Re: jeremiah. Nie 19 Paź - 19:46 | |
| mama pyta co u kota, sponio. abigail w tym czasie niespiesznie zdjęła swój płaszcz, bo pomimo ciepła panującego w mieszkaniu jeremiaha nadal była zmarznięta. zerknęła na swoje żółte baletki i pomyślała, że głupotą było je dzisiaj zakładać, bo pewnie przez to się przeziębi. jakby na dowód swoich myśli kichnęła. | |
|
| |
jeremiah kłazimodo.
| Temat: Re: jeremiah. Nie 19 Paź - 19:49 | |
| - Na zdrowie - wszedl do przedpokoju, chowając Nokię, bo Nokię miał, do kieszeni spodni - ktoś tu się chyba przeziębił, hm? - objął Abigail jedną ręką i delikatnie odgarnął pasmo włosów z jej czoła, by musnąć je delikatnie ustami - masz pozdrowienia od mojej mamy, powiedziałem, ze daję ci korepetycje, inaczej pewnie chcieliby z tatą ustalić datę ślubu - co by było gdyby państwo Thormasdottir dowiedzieli się o mrocznej przeszłości Jeremiaha. Skifa! | |
|
| |
abigail beczka.
| Temat: Re: jeremiah. Nie 19 Paź - 19:58 | |
| ojciec abigail i paige zapewne biegałby po mieście za jeremiahem z wiatrówką i groził postrzeleniem go w tyłek jeśli tylko jeszcze raz zbliży się do jego córki, za każdym razem łącząc jego imię z określeniem 'kryminalista'. robert de niro nadawałby się do tej roli, tak myślę xd. -oh, nie hm to znaczy chyba tak, ale tylko trochę. łał, datę ślubu? są nieźli - stwierdziła, patrząc na jeremiaha - o, właśnie. skoro już tu jesteśmy, pokażesz mi jakieś swoje szkice? chciałabym zobaczyć ilu rzeczy jeszcze muszę się nauczyć, albo co podszlifować. jestem beznadziejna w rysowaniu (jasne, tylko abby tak uważała xd) | |
|
| |
jeremiah kłazimodo.
| Temat: Re: jeremiah. Nie 19 Paź - 20:04 | |
| Westchnął ciężko. Jakie kurwa znów szkicie. Nie miał ołówka w ręku od paru ładnych lat, a w zasadzie to odkąd skończył podstawówkę. Zaprowadził Abigail do salonu, samemu siadając w fotelu, ze Spontanem na kolanach. - Nie mam tutaj, w domu, pokażę ci, kiedyś, jak pojedziesz ze mną do pracy - uśmiechnął się, ale sztucznie, bo wcale do śmiechu mu nie bylo. | |
|
| |
abigail beczka.
| Temat: Re: jeremiah. Nie 19 Paź - 20:07 | |
| -oh, hm no dobrze - trochę się zdziwiła, bo to wszystko wydawało jej się być jakieś naciągane i stricte nieprawdopodobne, żeby wzięty architekt nie miał w mieszkaniu ani jednego szkicu - a narysowałbyś coś teraz? - brnęła w zaparte, bo musiała rozwiązać tę zawikłaną sprawę jego jestestwa, cóż za wyszukane słowo wiem, wiem całuj sygnet. | |
|
| |
jeremiah kłazimodo.
| Temat: Re: jeremiah. Nie 19 Paź - 20:22 | |
| .......bo jak będziesz królową, to się nie dopcham, wiem. tymczasem jednak pokręcił głową, uśmiechając się pod nosem. był świetnym aktorem, jak zdążył ostatnio zauważyć. - abby, wybacz, ale mam już dość pracy. pokażę ci wszystko kiedy pojedziemy do biura, a teraz, może napijesz się czegoś ciepłego? nie chcę żebyś się przeziębiła :c. | |
|
| |
abigail beczka.
| Temat: Re: jeremiah. Nie 19 Paź - 20:27 | |
| zgasił ją tym tesktem, czego nie chciała dać po sobie poznać, jednak abby w przeciwieństwie do jeremiasznego była jak kartka, na której pojawiały się od razu wszytkie uczucia jakich doznawała gdzieś w środku. a przynajmniej przeważnie, teraz też. -hm, no tak. jasne, nikt nie lubi być przeziębiony - wzruszyła ramionami i ruszyła do salonu, gdzie usiadła na kanapie z nogą na nodze i machała teraz jedną z nich, obserwując swoją stopę. jerry coś kręcił. to było pewne. | |
|
| |
jeremiah kłazimodo.
| Temat: Re: jeremiah. Nie 19 Paź - 20:34 | |
| Poszedł robić herbatę :d. | |
|
| |
abigail beczka.
| Temat: Re: jeremiah. Nie 19 Paź - 20:35 | |
| czekała, przeglądając jakąś książkę? | |
|
| |
jeremiah kłazimodo.
| Temat: Re: jeremiah. Nie 19 Paź - 20:57 | |
| | |
|
| |
abigail beczka.
| Temat: Re: jeremiah. Nie 19 Paź - 21:08 | |
| rozłączyła się i spojrzała na jeremiaha trzymającego dwa kubki z herbatą. w jednej chwili cały urok jaki roztaczał prysł, kiedy dowiedziała się kim jest naprawdę. -muszę iść - poinformowała go ze zbolałą miną - pies mojej ciotki zdechł i biedna zalewa się łzami, muszę ją jakoś ogarnąć - pokręciła głową i udała się do wyjścia. | |
|
| |
jeremiah kłazimodo.
| Temat: Re: jeremiah. Nie 19 Paź - 21:09 | |
| - Hm....- wydusił z siebie, nic biedny nie wiedząc - jutro zadzwonię - i poszła chybaaaa. | |
|
| |
Sponsored content
| Temat: Re: jeremiah. | |
| |
|
| |
| jeremiah. | |
|