| notre dame | |
|
|
Autor | Wiadomość |
---|
adm wyliżesz mi stopy?
Liczba postów : 459 Age : 36 Skąd : afaf Nastroj : zawsze zajebisty! Związany/a z : edem łestłikieeem . Registration date : 05/05/2008
| Temat: notre dame Pon 5 Maj - 21:19 | |
| Notre-Dame de Paris - gotycka katedra w Paryżu. Jedna z najbardziej znanych katedr na świecie, między innymi dzięki powieści Dzwonnik z Notre Dame francuskiego pisarza Wiktora Hugo. Jej nazwa, tłumaczy się jako Nasza Pani i odnosi się do Matki Boskiej. Wzniesiono ją na wyspie na Sekwanie, zwanej Cité, na śladach po dwóch kościołach powstałych jeszcze w IX w. Budowa jej trwała prawie 170 lat (1163-1330). | |
|
| |
ginger rodzynek.
Liczba postów : 260 Skąd : anglija Twarz : kaya s. Wiek postaci: : 18 Registration date : 03/06/2008
| Temat: Re: notre dame Wto 3 Cze - 22:26 | |
| pomyślała, że skoro wszyscy przychodzą pod sacre coeur, to ona wypije swoją kawę przed notre dame. | |
|
| |
radwan patrycjusz.
Liczba postów : 410 Age : 33 Skąd : nowa zelandia........... Registration date : 18/05/2008
| Temat: Re: notre dame Wto 3 Cze - 22:30 | |
| on przechodził zupełnie obok spoglądając z podziiiiwem na katedrę, czycototambyło. bo on chyba lubił historię. ale nie lubił się jej uczyć, taki krejzol. | |
|
| |
ginger rodzynek.
Liczba postów : 260 Skąd : anglija Twarz : kaya s. Wiek postaci: : 18 Registration date : 03/06/2008
| Temat: Re: notre dame Wto 3 Cze - 22:32 | |
| zupełnie jak ja i ginger zapewne również. uśmiechnęła się do niego, dajmy na to znają się z korków biologicznych czy innych, bo doczytałam się że jest wrzesień. -rydwan - zawołała, jak zwykle przekręcając jego imię. teraz pytanie czy celowo, o. | |
|
| |
radwan patrycjusz.
Liczba postów : 410 Age : 33 Skąd : nowa zelandia........... Registration date : 18/05/2008
| Temat: Re: notre dame Wto 3 Cze - 22:37 | |
| - dżindżer - podszedł do niej nawet - co tutaj robisz? - zasiadł koło niej, bo zdaje się, że siedziała. palił papieroska, miał nadzieję, że jej to nie przeszkadza. i zasłonił go jakby ręką, żeby ten dym na nią nie lecaił, bo dostanie raka, a z resztą to śmierdzi strasznie. | |
|
| |
ginger rodzynek.
| Temat: Re: notre dame Wto 3 Cze - 22:38 | |
| zależy jakie, prawda. a ona paliła również, bo papieros i kawa to podstawa. nawet mi się zrymowało, jestem z siebie dumna! ty też bądź. -siedzę i piję kawę. w razie gdybyś nie zauważył - odpowiedziała, chyba mrużąc oczy ale nie jestem do końca co do tego przekonana. ej chyba zw na pół godzinki, bo idę się podtapiać we wannie. | |
|
| |
radwan patrycjusz.
| Temat: Re: notre dame Wto 3 Cze - 22:40 | |
| jestem z ciebie dumna! i spoczko. - aha, tak, widzę. ale czemu w tym miejscu? - czego tak drążył temat, to ja nie wiem.... ale zauważył, że ma papieroska, więc śmiało palił swojego. podrapał się po czole i odgranął włoski, bo powiadam, potrzebował fryzjera/ładnejpanifryzjerki. | |
|
| |
ginger rodzynek.
| Temat: Re: notre dame Wto 3 Cze - 23:36 | |
| -a dlaczego nie? miejsce jak każde inne - spojrzała na niego zdziwiona i również odgarnęła mu włosy z czoła, bo ją świerzbiły rączki ku temu nic na to nie poradzę - swoją drogą, dawno cię nie widziałam. ukrywałeś się za zabicie swojej matki młotkiem? | |
|
| |
Sponsored content
| Temat: Re: notre dame | |
| |
|
| |
| notre dame | |
|